Karmafx

General feedback, questions and feature requests.
Post Reply
Majestic
Posts: 5
Joined: 05 May 2010 23:43

Karmafx

Post by Majestic » 06 May 2010 05:56

I like this program a lot, it's pretty easier ( MUCH easier than reaktor, just by looks alone, and more cool looking ).

$130 is a bit high though, i guess when compared to reaktors $500, it's not so bad.

Will there be an arpeggiator included in the next update? I REALLY want an arpeggiator for this program to make arpeggiated pads.

Will there ever be an export>to vst or export to > to wave option?

Also, i don't know if it's because i'm using the demo, but the release knob on the asdr envelopes do not work at all, when creating a new patch, but work on already created patches.

I think I may get this though. Do you get a discount on KarmaFX for signing up on this forum?

MadGonzo
Posts: 296
Joined: 07 Jun 2008 23:14

Re: Karmafx

Post by MadGonzo » 06 May 2010 19:34

export to vst would have been cool, but hard to make

also arpeggiator = step sequencer module
it has more features than most arpeggiators.. afaik

and release works fine on live version =)

Majestic
Posts: 5
Joined: 05 May 2010 23:43

Re: Karmafx

Post by Majestic » 06 May 2010 20:52

I also get overflow error everytime i try to use reverb or delay

karmafx
Site Admin
Posts: 1162
Joined: 07 Mar 2005 16:37

Re: Karmafx

Post by karmafx » 06 May 2010 21:00

Hi Majestic !

Welcome! So glad you like the synth!! 8)

As MadGonzo mentions, there's already an arp built-in to the pattern module.
So just fire that up, or go through some patches, and I'm sure you'll hear it in action.

If release doesn't seem to work, be sure to turn off gate on the amplifier and that the adsr controls the amp volume. Likely that's the reason?!

Not sure what you mean by export to vst/wave?! But if your talking about using the synth to create separate vst plugins, then no, this is not the plan.

Sorry, there is no discount for forum signup. But if you play around with the demo, I'm sure you'll find that the current pricing is already a steal. Please don't hesitate to e-mail or write me here if you have any further questions though!

karmafx
Site Admin
Posts: 1162
Joined: 07 Mar 2005 16:37

Re: Karmafx

Post by karmafx » 06 May 2010 21:02

Majestic wrote:I also get overflow error everytime i try to use reverb or delay
eh, really?!? :shock:
On all patches using reverb and delay?? or when creating your own patches?
Overflow should very rarely happen, except when making feedback loops.

Majestic
Posts: 5
Joined: 05 May 2010 23:43

Re: Karmafx

Post by Majestic » 06 May 2010 22:02

Is there anyway to export the patches I make in .wav format for external use?

also, turning off gate only makes the release infinite.

karmafx
Site Admin
Posts: 1162
Joined: 07 Mar 2005 16:37

Re: Karmafx

Post by karmafx » 06 May 2010 22:08

Majestic wrote:Is there anyway to export the patches I make in .wav format for external use?
You mean record the output to a .wav file? The best way to do this is inside your host application. It's normally called something like "export audio..." or "render wav" in the file menu.

karmafx
Site Admin
Posts: 1162
Joined: 07 Mar 2005 16:37

Re: Karmafx

Post by karmafx » 06 May 2010 22:16

Majestic wrote:Is there anyway to export the patches I make in .wav format for external use?

also, turning off gate only makes the release infinite.
In that case, the ADSR is not correctly controlling the Amp knob in the amplifier. Make sure that when you right click the "Amp" knob, the "Input" menu shows that it's using your ADSR (e.g. "Modulator 1").

Perhaps, it might be easier to take a look at the setup on a simple working patch, or run through the online tutorial "Basic Clicky Envelope Bass" here: http://karmafx.net/stuff/?ID=1
I'm absolutely positive that it works ! 8)

Majestic
Posts: 5
Joined: 05 May 2010 23:43

Re: Karmafx

Post by Majestic » 06 May 2010 23:46

Ok I got it...i forgot to set the substain all the way up lol

last thing, you are able to change the background image anytime you want right?



I might be purchasing this product tomorrow.

karmafx
Site Admin
Posts: 1162
Joined: 07 Mar 2005 16:37

Re: Karmafx

Post by karmafx » 08 May 2010 05:23

Majestic wrote:...
last thing, you are able to change the background image anytime you want right?
...
Sure! The easiest way is to use the pre-made skins, either the bundled or the downloadable ones ( http://karmafx.net/stuff/?ID=2 ). :D
But if you have some specific background in mind, it's not that difficult to make your own skin using the downloadable skin pack. 8)

Post Reply